GREEN HILLS RESIDENCE – SOFIA

Предлага

Етапи на развитие

Разрешение за строеж (11.02.2019) 100%
Начало на строежа (27.03.2019) 100%
Изкопни дейности 100%
Изливане на фундаментна плоча 100%
Сутерен 100%
Етаж 1
Етаж 2
Етаж 3
Етаж 4
Етаж 5
Етаж 6
Акт 14 (28.02.2020)
Зидария
Дограма
Окабеляване
Вътрешни мазилки
Външна изолация
Фасада
Акт 15
Акт 16

Актуални снимки от: 05.01.2021

The New Home – Новият Дом представя GREEN HILLS RESIDENCE

The New Home Company - Компания Новият Дом

Кои сме ние?

Компания The New Home – Новият дом ООД е основана през 2015 г. с основна дейност строителство, експлоатация поддръжка и реконструкция на сгради и съоръжения. Преди основаването на настоящето дружеството, управляващите собственици и строителният екип са изградили двадесет и шест жилищни сгради на територията на град София в комплекс „Редута“, „Хаджи Димитър“, „Камбаните“ и на територията на град Варна, както и двадесет и четири жилищни сгради в град Москва, Русия.

Още

Сградата

Застани върху етаж за повече информация!

Местоположение

Манастирски Ливади

Квартал Манастирски ливади е един от най-перспективните квартали на столицата. Безспорно предимство на района е бързата връзка с центъра посредством бул. България. Това е един от най-новите и динамично развиващи се райони на София. Районът се отличава c чист въздух, тиха и спокойна атмосфера. Инфраструктурата е много добре организирана, като на пешеходно разстояние от обекта са Мол „България“, ресторант „Виктория“, магазин „Била“, детски градини, училища и МБАЛ „Св. София“.

Лифтът, достигащ сърцето на планината и ски пистите се намира в непосредствена близост. Близостта до Витоша е причина за специфичния микроклимат и чист въздух на квартала. В противовес на отдалечеността от замърсяването на големия град, близостта до центъра на София е завидна, само 15 минути с кола. А с градски транспорт използването на най-бързата за града пътна артерия, бул. България, прави придвижването безпроблемно.

Информация

GREEN HILLS RESIDENCE

GREEN HILLS RESIDENCE

Обектът „Жилищна сграда с подземни гаражи“ Green Hills Residence е разположен в ж-к „Манастирски ливади“, р-н „Триадица“, гр. София.

Имотът попада в „Жилищна зона със средноетажно застрояване“ (Жс), с устройствени показатели указани в одобрен ПУП за съответния район, а именно: Пл. 50%; Кинт. 2,3; Оз. 35%, максимална кота корниз – 15 м.

Теренът е относително равнинен.

Пешеходният и автомобилният достъп до сградата, достъпът до апартаментите на ниво терен и главният вход са от северозапад. Подходът към подземните гаражи е реализиран чрез рампа. Подходът към гаражите на партера се осъществява в рамките на имота чрез понижен бордюр от прилежащата улицата.

Обектът представлява жилищна сграда на пет етажа и един терасовиден етаж, с подземни гаражи и гаражи на ниво терен.

На първи етаж, на кота ±0.00, са разположени фоайе, помещение за охрана и санитарен възел към него; помещение за общи нужди; б (шест) броя гаражи, три от които са за две коли; два апартамента – един двустаен и един тристаен. Към апартаментите се предвиждат дворчета на ниво терен.

На втори етаж, на кота +2.95 м са разположени 5 (пет) броя апартаменти: три тристайни и два двустайни.

На трети, четвърти и пети жилищни етажи (съответно коти +5.90 м, +8.85 м, +11.80 м) са разположени също по 5 (пет) броя апартаменти: три тристайни и два двустайни.

На шести терасовиден етаж, на кота +14.75 м са разположени два апартамента: един тристаен и един четиристаен с прилежащи покривни тераси.

Двустайните апартаменти съдържат преддверие, баня, кухненски бокс с трапезария, дневна, спалня, балкон или лоджия или тераса. Тристайните апартаменти съдържат преддверие, две бани, кухненски бокс с трапезария, дневна, две спални, балкон или лоджия или тераса. Към всяко жилище са предвидени мокро помещение и складово помещение – дрешник.

Светлата височина на етажите на жилищата е 2,63 м.

В сградата е проектиран сутерен на кота -3.10 м. Достъпът до него от ниво терен става посредством рампа със светла широчина 3,80 м и наклон 15%.

На ниво сутерен са разположени 14 броя гаражи и 4 броя паркоместа, и маневрена зона. Светлата височина на този етаж е 2,70 м.

Връзката между етажите на сградата се осъществява посредством стоманобетонна стълба и един асансьор. Подземният етаж е отделен от стълбищната клетка чрез еднокрила метална врата, отваряща се в посока на евакуацията, самозатваряща се и с граница на огнестойчивост EI 60.

За втори евакуационен изход от подземния етаж е предвиден тротоар в ширината на рампата и еднокрила врата, вградена в секционната врата – входната гаражна врата на ниво терен.

Сградата отговаря на изискванията за достъпност на средата, както и на изискванията на инвеститора.

Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонна, скелетно-безгредова. Основите са решени с обща фундаментна плоча. Противоземетръсните шайби са съобразени с основното разпределение на етажите. Външните стени ще се изпълняват от керамични тухли с дебелина 25см, на места стените ще са стоманобетонни с дебелина 25 см.

Вътрешните стени, между отделните апартаменти, ще бъдат от тухлен зид с дебелина 25см, а вътрешните преградни стени от тухлен зид с дебелина 12см.

Стените на санитарните възли с преминаваща ВиК инсталация и граничещи към спални помещения ще бъдат изградени от два слоя тухлен зид 12см с въздушна междина.

По стените на спални помещения, граничещи към стълбищната клетка се предвижда предстенна обшивка от гипсокартон с шумоизолация от минерална вата.

Вертикалните инсталационни пакети ще бъдат затворени с щендерна конструкция с гипсокартон с дебелина 5см.

Външната дограма ще бъде PVC или алуминиева с прекъснат термомост, с троен стъклопакет. Парапетите по сградата (балкони, лоджии и тераси) са предвидени да бъдат с плътен борд и закалено стъкло с височина 1,05 м.

Фасадите ще бъдат решени в два основни материала:

 1. облицовка от HPL панели или камък с топлоизолация от каменна вата (тип „вентилируема фасада“);
 2. фасадна водоотблъскваща мазилка от висок клас на„Баумит“ с топлоизолация EPS; Цокълът на сградата ще бъде от камък.

Гаражните секционни врати ще бъдат с дистанционно отваряне и затваряне, оборудвани с комфортно задвижване и изключваща автоматика за надеждно спиране при възникнала внезапна пречка.

Настилки и облицовки

По пода на фоайето, стълбището и общите части се предвижда настилка от камък.

Входните врати на апартаментите ще бъдат блиндирани, с покритие от естествен фурнир и снабдени със заключваща система от високо ниво.

Асансьорната уредба ще бъде доставена от реномирана фирма производител – KONE или OTIS.

Имота, в който попада сградата, ще бъде ограден с ажурна ограда от ковано желязо. Вътрешния двор ще бъде озеленен по дизайн на ландшафтен архитект, с елементи на парковата среда като беседки, перголи, детска площадка, градинско осветление.

Главното ел. табло е разположено извън сградата, в ниша на фасадната стена, с осигурен независим и постоянен достъп, съгласно изискванията на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Покривът на сградата е плосък, от стоманобетонна конструкция с всички необходими изолационни пластове и покрития характерни за този вид покриви.

Отоплението на сградата ще бъде на газ. Предвиждат се изводи за монтиране на климатични системи за всеки апартамент.

Всички инсталации по части Електро, ВиК, ОВ ще се представят със съответните проекти, отговарящи на съвременните норми и изисквания.

Проектираната Жилищна сграда с подземни гаражи влиза в петното по издадената виза за
проектиране от дата 20.09.2017 г. и отговаря на всички изисквания за проектиране съгласно действащите норми и наредби в Република България и Европейския Съюз.

 1. Застроена площ (ЗП) на сградата: 437,8 кв.м
 2. Разгъната застроена площ (РЗП) на сградата (за Кинт.): 2801,4 кв.м
 • РЗП над кота ±0.00: 2801,4 кв.м
 • РЗП под кота ±0.00: 907,2 кв.м
 • общо РЗП: 3708,6 кв.м
 1. Площ УПИ XV-715, кв. 34: 1218 кв.м
 2. Пл. застр. = 36 %
 3. К инт. = 2,3

                                                                  по ПУП               по проект

Плътност на застрояване                 50,0%                  36%

Кинт                                                        2,3                        2,3

Озеленяване                                         35%                     35%

 1. Общ брой апартаменти: 24 (двадесет и четири);
 2. Предвидени места за паркиране: 24 бр.
Дневен изгледНощен изглед

Ценова листа

Парк Манастирски Ливади на крачка от

GREEN HILLS RESIDENCE

Местоположението на Green Hills Residence е внимателно подбрано и проучено за да се намира непосредствено до бъдещият парк “Манастирски ливади’’ и всеки жител да може да се наслади на тиха, чиста и спокойна среда. Ще бъдат изградени зони за отдих, зони за спорт, зони за домашни любимци, детски зони за игра, амфитеатър, водно огледало, алеи за пешеходци, алеи за велосипеди и зелени тераси за отдих.

Зона 2: Площен многофункционален парк

Непосредствената близост с жилищни комплекси от затворен тип, търговски обекти, хотел и бизнес сгради обуславя високата натовареност на тази част от парка. Това предразполага за изграждането на площи подходящи за разнообразни видове отдих. Предвижда се изграждане на детска площадка, кът за кучета, площадка за фитнес на открито, тенис маси, социални кътове и зони за отдих около речното корито. Проектирана е голяма поляна за активен и пасивен отдих. Освен развлекателната функция, поляната има за цел да послужи като ретензионно езеро при евентуално високо речно ниво. Същата роля има и проектирания амфитеатър. Тези две структури биха предпазили околната територия при евентуално наводнение.

За да се запознаете с целия проект изтеглете от: ТУК (71мб)

Свържете се с нас

Може да ни пишете и от формата ни за контакт:

The New Home – Новият Дом предлага качествени и комплексни решения в областта на строителството с индивидуален подход към всеки клиент и към всеки детайл.

Partner and author of the building